Foo Fighters – Something From Nothing (Audio)

Foo Fighters – Something From Nothing

Foo Fighters a dezvăluit primul single de pe noul album “Sonic Highways”. Piesa se numește “Something From Nothing” și a fost înregistrată în Chicago, în studioul Electrical Audio.

Foo Fighters - Something From Nothing_

“Something From Nothing” oferă fanilor Foo Fighters o primă perspectivă asupra albumului tematic “Sonic Highways“, prin care trupa aduce în atenția publicului bogăția culturii muzicale americane. Discul a fost înregistrat în 8 dintre marile orașe ale Americii (Los Angeles, Seattle, Chicago, New York, Washington, D.C., New Orleans, Nashville și Austin), fiecărui oraș corespunzându-i câte un cover reprezentativ (inclus pe ediția vinil) și câte un episod din seria de documentare “Sonic Highways“.

“Acest album are un sound Foo Fighters ușor de recunoscut, dar există în spate ceva mai profund. Cred că aceste 8 orașe și oamenii care au scris istorie în muzica acelor locuri ne-au determinat să explorăm noi teritorii, fără a ne pierde însă sound-ul”, a declarat Dave Grohl pentru Rolling Stone.

După cum trupa a dezvăluit în trailer-ul “Sonic Highways“, multe dintre versurile pieselor de pe noul album sunt bazate pe interviuri pe care Dave Grohl le-a avut cu muzicieni din fiecare oraș menționat. În cazul piesei “Something From Nothing“, versul “Here lies a city on fire… it started with a spark, and burned into the dark” pare să fie inspirat de marele incendiu din Chicago din 1871. Incidentul a fost sursă de inspirație și pentru Beach Boys’ Smile, trupa făcând referiri la evenimentul din 1871 în versurile piesei “Mrs. O’Leary’s Cow“.

Sursa infoMusic

One Response to Foo Fighters – Something From Nothing (Audio)

  1. […] “Something From Nothing” “The Feast and the Famine” “Congregation” “What Did I Do?/God as My Witness” “Outside” “In the Clear” “Subterranean” “I Am a River” […]

Leave a Reply

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com