Foo Fighters – Sonic Highways (Lansare Album nou 10 Noiembrie 2014)

Foo Fighters – Sonic Highways

“Sonic Highways” este titlul noului album Foo Fighters, ce va fi lansat pe piață pe 10 noiembrie 2014. Discul poartă numele seriei de documentare regizate de Dave Grohl în care se aduce un tribut istoriei muzicii americane. Albumul marchează totodată aniversarea a 20 de ani de la înființarea trupei.

“Sonic Highways” este un album tematic, prin care Foo Fighters aduce în atenția publicului bogăția culturii muzicale americane. Discul a fost înregistrat în 8 dintre marile orașe ale Americii (Los Angeles, Seattle, Chicago, New York, Washington, D.C., New Orleans, Nashville și Austin), fiecărui oraș corespunzându-i câte un cover reprezentativ (inclus pe ediția vinil) și câte un episod din seria de documentare “Sonic Highways“.

“Acest album are un sound Foo Fighters ușor de recunoscut, dar există în spate ceva mai profund. Cred că aceste 8 orașe și oamenii care au scris istorie în muzica acelor locuri ne-au determinat să explorăm noi teritorii, fără a ne pierde însă sound-ul”, a declarat Dave Grohl pentru Rolling Stone.

Deși noul disc Foo Fighters poartă numele documentarului cu 8 episoade regizat de Dave Grohl, materialul discografic nu este un album de soundtrack-uri. Totuși, data lansării primului single de pe acest disc va coincide cu data difuzării pe HBO a primului episod din documentarul “Sonic Highways“, respectiv 17 octombrie 2014.

Indiciile și teaser-ele dezvăluite de trupă în ultimele săptămâni păreau să graviteze în jurul cifrei 8. Din ultimul clip publicat de Foo Fighters aflăm, însă, că trupa făcea referire la simbolul “infinit” folosit în matematică.

Inițial, Dave Grohl a dorit ca fiecare piesă de pe albumul “Sonic Highways” să fie înregistrată în câte un oraș internațional, având în plan să le bifeze pe toate. Realizând totuși că acest lucru ar fi fost imposibil din punct de vedere financiar, s-a limitat la cele 8 orașe menționate mai sus. În final, Dave Grohl s-a declarat mulțumit de rezultat, chiar dacă proiectul nu a putut fi extins atât cât și-ar fi dorit.

“Suntem o formație americană. Nu am fi putut avea identitatea de acum dacă nu ar fi existat muzica orașelor de aici.” – Dave Grohl

Tracklist “Sonic Highways” – Foo Fighters:

“Something From Nothing”
“The Feast and the Famine”
“Congregation”
“What Did I Do?/God as My Witness”
“Outside”
“In the Clear”
“Subterranean”
“I Am a River”

Sursa infoMusic

Leave a Reply

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com