Hozier – Take Me To Church (Videoclip)

Hozier – Take Me To Church

Hozier crede, ca și Son House, că singurul blues e cel dintre un bărbat și o femeie. Cu o listă consistentă de artiști legendari din blues, soul și jazz pe care îi ascultă de când avea 7 – 8 ani, tânărul artist irlanez a înțeles destul de repede care sunt valorile muzicii și unde își dorește să ajungă. Blues-ul și iubirile adolscentine i-au conturat compozițiile, pe care deja le consideră “nerușinat de romantice”, reproșându-și cumva că a rămas captiv unui subiect. Considerând, însă, că ”Take Me To Church” este nominalizată la Grammy în categoria ”Piesa anului”, noi credem că un astfel de romantism nu i-ar strica industriei muzicale.

“Cred că totul a pormit de la Nina Simone. Când aveam 7 sau 8 ani, obișnuiam să-i ascult unul dintre albume în fiecare noapte, înainte de a merge la culcare. Pentru mine, vocea ei era totul. Cei mai buni vocaliști care îmi vin în minte sunt femei. Nu găsesc niciun vocalist care să ajungă la nivelul Ellei Fitzgerald. Vocea ei are o tristețe imaculată – chiar și în piesele mai optimiste are ceva profund afectat în stilul de a interpreta.” – Andrew Hozier-Byrne pentru The Guardian

Așa cum probabil e ușor de intuit, Hozier a crescut într-o familie cu o colecție generoasă de viniluri cu muzicieni din anii ”sănătoși” ai industriei. Tatăl său este cântăreț de blues, acest lucru cântărind enorm pentru tânărul Hozier, ce a început să iubescă acest gen muzical încă din copilărie.

Primii pași către o carieră în muzică i-a făcut la 15 ani, când a pus bazele unei formații. În perioada cursurilor de la Trinity College din Dublin a început să înregistreze demo-uri pentru Universal Music, în final ajungând să renunțe la facultate pentru a-și dedica timpul muzicii.

Single-ul care a spart gheața, plasându-l în atenția mediatică și pe podiumul clasamentelor (prima poziție în topul irlandez și poziția a 2-a în SUA) a fost ”Take Me To Church”, o compoziție despre ”sexualitate și umanitate”. Melodia a fost recent nominalizată la Grammy, intrând în cursa pentru ”Piesa anului 2014”.

Sursa infoMusic

Leave a Reply

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com