James Bay – If You Ever Want To Be In Love (Acoustic) -Videoclip-

James Bay – If You Ever Want To Be In Love (Acoustic)

În copilărie, James Bay îi considera pe Bruce Springsteen și Michael Jackson supereroi. A crescut ascultând greii industriei și studiindu-le măiestria. A înțeles apoi, treptat, că anumite lucruri nu pot fi replicate și că nici nu ar trebui să încerci așa ceva. Importantă a rămas, însă, emoția, aici găsindu-și resursele creative capabile să creeze și să dezvolte un stil individual. Pe James Bay îl găsiți acum pe lista MTV și Music News a celor mai promițători artiști, reușita nefiind una întâmplătoare.

La o primă impresie, James Bay ar putea părea un ”artist forțat”, poate chiar ”prăfuit”. Pălăria, pletele, inflexiunile vocii, toate aceste elemente par a fi luate din puzzle-uri diferite și potrivite cumva pentru a construi o imagine nouă. Evident, nu este primul artist care găsește inspirație în ceea ce au lăsat în urmă mai marii industriei, însă în cazul tânărului britanic aceste conexiuni cu alți muzicieni par a fi inexplicabil mai vizibile.

Muzica lui James Bay nu se rezumă, însă, la această primă și fugară impresie. Ascultându-i piesele cu atenție, ajungi să înțelegi că ceea ce îl diferențiază de alți muzicieni din breaslă este tocmai acel element ce nu poate fi replicat: emoția. De aici pleacă totul, iar James Bay a înțeles că muzica nu ar trebui să fie ”targetată”. Cel care o creează, trebuie să o simtă. Iar reacția publicului va veni de la sine.

”Nu am idee ce stare transmite muzica mea ascultătorilor. Muzica este ceva mult prea personal pentru a putea ști asta vreodată. Îmi doresc, însă, ca oamenii să intre într-o stare, indiferent care ar fi aceea. Știu sigur că atunci când compun o piesă nu simt doar o anumită emoție și nu retrăiesc doar un anumit moment. Muzica încearcă, până la urmă, să stârnească un cumul de emoții. Cred că, trăgând linie, mi-aș dori ca oamenii să simtă ceva, orice, atunci când îmi ascultă muzica.”

Sursa infoMusic

Leave a Reply

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com