Legendarul Prince a murit la varsta de 57 ani .

 

Legendarul Prince a murit dimineata la varsta de 57 de ani.

Publicista Yvette Noel-Schure a declarat ca Prince a murit in studioul sau de inregistrari, situat in curtea resedintei sale Chanhassen din Paisley Park, Minnesota.

Politia a raspuns unui apel medical la ora 9:43 am iar personalul medical a aplicat metodele de resurcitare din pacate fara succes pana la ora 10:07 am cand a fost declarat decedat.

Seriful Jim Olson a declarat ca decesul este sub investigatie fara a face si alte comentarii.

Cantaretul a amanat cateva spectacole pe care trebuia sa le sustina in Atlanta la inceputul acestei luni. Cauza a fost o gripa pe care o avea de cateva saptamani.

Vinerea trecuta Prince a fost internat intr-un spital din Illinois unde a ajuns cu avionul personal care a aterizat de urgenta pentru a primi tratamentul necesar.

Artistul a fost externat cateva ore mai tarziu iar a doua zi fanii l-au vazut plimbanduse cu bicicleta prin cartier .

Prince Rogers Nelson s-a nascut in Minneapolis, Minnesota in data de 7 Iunie 1958.

Prima melodie pe care a scris-o a fost la varsta de 7 ani iar primul sau album de debut a fost lansat in 1978 se s-a numit For You .

In 1979 a lansat albumul “Prince” si a castigat Albumul de Platina pentru vanzari de peste un milion de copii datorita single-urilor “Why You Wanna Treat Me So Bad?” si “I Wanna Be Your Lover” .

In anul 1993 si-a schimbat numele de scena in simbolul  (Prince logo.svg), simbol ce este cunoscut ca si “Simbolul Dragostei” ( “Love Symbol”.) iar in anul 2000 a revenit la fostul nume de scena, “Prince”.

Prince a vandut peste 100 milioane de albume in intreaga lume si este considerat unul dintre cei mai buni artisti Best-Selling din toate timpurile.

A castigat sapte Premii Grammy , un Golden Globe si un Premiu al Academiei.

Artistul a intrat in Rock and Roll Hall of Fame in anul 2004 iar revista Rolling Stone l-a pozitionat pe locul 27 din 100 cei mai buni anrtisti din toate timpurile.

R.I.P. Prince

 

 

 

 

Leave a Reply

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com