Paco de Lucia a plecat dintre noi !

Celebrul si indragitul cantaret/chitarist si compozitor de muzica flamenco Paco de Lucia, a plecat dintre noi, astazi 26 Februarie 2014.

Artistul se afla in vacanta, pe o plaja din Andaluzia din Mexic, unde a suferit un atac de cord.

Nascut 21 Decembrie 1947, De Lucia (Francisco Sanchez Gomez nume real) a fost foarte bine cunoscut pentru stilul flamenco dar el a experimentat si alte genuri muzicale ca stilul clasic cat si jazz. Una dintre cele mai faimoase inregistrari a fost “Friday Night in San Francisco, ce a fost inregistrata impreuna cu John McLaughlin si Al Di Meola in 1981.

In anii 1960 si 1970, a format un duo extrem de popular impreuna cu cantaretul legendar de flamenco, Camaron de la Isla.

De Lucia a primit Culture Ministry’s Fine Arts Gold Medal in anul 1992 dar si prestigiosul premiu pentru arta Prince of Asturias in anul 2004.

Printre cele mai cunoscute albume ale artistului se numara “Rio Ancho”, “Entre dos aguas”, “La Barrosa”, “Impetu”, “Cepa Andaluza” si “Gloria al Nino Ricardo”. In 1983 a aparut in filmul lui Carlos Saura intitulat “Carmen”, pentru care a fost nominalizat la premiul BAFTA, la categoria “Cea mai buna coloana sonora”.

Mai jos puteti urma unul din concertele sale .

 

Leave a Reply

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com