WhatsUP & All Stars – Eroi In Turul Doi (Videoclip)

WhatsUP & All Stars – Eroi In Turul Doi

Ce îi puteţi spune unui copil de 7 ani care vă cheamă la vot în turul doi. Răspunsul, în cea mai nouă piesă semnată What’s Up: “Eroi în turul doi”.

„Nu ţin cu nimeni, eu ţin cu ţara”, declară artistul pentru gândul. “Vreau să îmi văd semenii, vreau să îmi văd prietenii, pentru prima dată uniţi. Iar ieşirea la vot e primul pas de uniune cu adevărat”, susţine artistul. “Aş vrea ca oamenii să reacţioneze cu sufletul atunci când ascultă piesa, şi ăsta este motivul pentru care, în debut şi la finalul clipului, am ales ca versurile să fie spuse de un copil”.

Un băieţel adorabil care spune, cu vocea lui de 7 ani: “Eu nu pot să merg la vot, / Tu poţi, / Să alegi un viitor mai bun pentru toţi, / Hai să fim eroi şi în turul doi / Veniţi, vă rog, la vot / O faceţi pentru noi”

Piesa a căpătat formă în câteva zile, de la versuri până la linie melodică şi filmarea videoclipului pe terasa unei clădiri de birouri din Bucureşti, povesteşte artistul. I-au fost alături colegi de breaslă care, spune Marius Ivancea aka What’s Up, au înţeles exact mesajul piesei şi ce înseamnă puterea exemplului:

“ Revoluţia votului începe fix cu tine, / Anul ăsta vreau să aratăm că nu mai tine, / Sunt născut în ’89, în acel popor,/ Care în 2014 n- are încă domnitor”.

Artistul are şi o explicaţie pentru absenteismul la vot din turul întâi, pe care o explică în versuri

“40% stăm în casă, alte 20% – astăzi plouă – nu votează,
Vrem o schimbare,
Trebuie să stăm uniţi,
Cine n-a ajuns la vot, vă rog eu să veniţi,
Hai să vă zic singura cale de scăpare
Cu mic cu mare tre’ să mergem la votare
Să arătăm copiilor că noi
Suntem în stare
În 2014
Să facem o schimbare”.

“Este o invitaţie politicoasă de a merge la vot, pe care eu şi restul artiştilor vi-o adresăm”, spune What’s Up, care susţine că şi-a exercitat mereu dreptul de a alege: “Am fost la toate alegerile, chiar şi atunci când am fost dezamăgit de opţiuni”.

“Sunt mai dezinvolt din fire şi scriu piese sociale, scriu din ceea ce mă inspiră. Probabil, dacă m-aş fi născut înainte de ’89, în vremea comuniştilor, aş fi fost un poet într-o închisoare, încarcerat pentru opiniile mele anti-sistem”, susţine Marius Ivancea, care se autodeclară “activist social” de când se ştie.

Cine este Marius Ivancea aka What’s Up?
Născut în februarie 1989, într-o familie simplă din Bucureşti, Marius Ivancea se joacă cu vorbele şi versifică de când se ştie. Conştient a făcut prima dată asta la vârsta de 4 ani, pentru ca – de la opt – să scrie poezie. A crescut cu ideea învăţată de la mama lui că dacă ai carte, ai şi parte, dar – susţine el, în liceu s-a dumirit că zicala nu se aplică şi în România.

Aşa că s-a apucat să studieze informatica şi a continuat să versifice. S-a angajat la un post muzical, Atomic TV, unde a intrat după ce a recitat o strofă dintr-o poezie de-a lui. Din CV-ul lui Marius Ivancea nu lipseşte perioada în care susţine că şi-a câştigat banii lucrând ca parchetar, ca dispecer într-o firmă de security ori ca vânzător de haine într-un magazin din Militari. În urmă cu cinci ani a început să-şi încarce piesele pe internet, iar viaţa lui a luat o cu totul altă turnură atunci când a început colaborarea cu Marius Moga. Numele lui se leagă de hituri precum “K la meteo” (feat. Andra), “Taxi”, „Arme”, ori „Iarna pe val” (feat. Cabron).

Eroi în turul doi este o producţie Oaio Records&Demoga Music. Textul şi liniile sunt semnate What’sUp, iar muzica – Demoga Music. Artiştii invitaţi în clip sunt: Lori Ciobotaru, Mira, Adriana Rusu, Adda, Amna, Liviu Teodorescu, Cosmin Tudoran, Dorian Popa, Amna,Valentin Luca, Cosmin Soare, Cristian Miron, Avram Nini, Alexandru Marin, Maria Tarus, Eduard Vasile, Andrei Angelescu, Ionut Sandu, George Frigator.

Filmuletul face parte din campania Gandul.info – Vreau Presedinte!

Sursa Urban

Leave a Reply

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com